4 σκέψεις πάνω στὸ “I looked upon crime as a distant evil

  1. η γραφή και το υπονοούμενο πολλές φορές μήπως όμως δεν λειτουργούν κατά το δοκούν; μήπως απλά αποπροσανατολίζουν τον ενδιαφερόμενο και τον φέρουν προ απροόπτου και αμηχανίας; και δε λέω το μεν κοκκίνισμα μπορεί να λειτουργεί και διεγερτικά αλλά μήπως παρατραβάμε κάποια πράγματα κατ’ αυτό τον τρόπο;

  2. To αντικείμενο του έρωτα μας στη γραφή, είναι η μόνη δυνατή πραγματικότητα. Η μόνη κατά την οποία είμαστε ελεύθεροι να επιλέξουμε και να ζήσουμε δίχως τέλος ή φθορά. Οχι όμως και δίχως σκοπό.

    Αντιθέτως στη ζωή, μας παρασύρει κάτι στην σάρκα ή μπορεί και να ναι οι προβλέψιμες ανησυχίες της ψυχής, και ο έρωτας γίνεται παιχνίδι στα χέρια της μοίρας. Μετά περιφερόμαστε ασκόπως μέσα του, και αναρωτιόμαστε μονίμως αν σταθήκαμε τυχεροί ή άτυχοι.

    Ολοι αναζητούμε τον ιππότη που θα μας τραβήξει μακρυά από την πραγματικότητα πάνω στο σιδερένιο του άλογο. Ακόμη κι αν η καρδιά μας πλημμυρίζει αγάπη και αφοσίωση για τον σύντροφο μας, περισσότερο απ’ όλα επιδιώκουμε την επιλογή. Και η γραφή είναι ο μοναδικός της φορέας.

    Εγώ δεν γνώρισα ποτέ τον Βουρδάμπαχη, κι όποιος το πει θα το αρνηθώ κατηγορηματικά. Η γραφή μου έδειξε τον δρόμο μόνο για τον George le Nonce, κι αυτόν τον θεωρώ πιο υπαρκτό, πιο νέο, όμορφο και σαγηνευτικό απ’ όσο θα φανταζόταν κανείς. Τα μάτια μου τον έχουν αντικρύσει πολλές φορές και μπορώ να ορκιστώ γι’ αυτό. Το έχω ήδη καταθέσει γραπτώς.

    Απόψε είμαι Φύλακας της μεγαλύτερης Νύχτας, και θα κρατήσω τις πόρτες των παραμυθιών ανοιχτές για όλους, δεν έχεις αγαπημένε μου παρά να περάσεις το Κατώφλι..

Σχόλια

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.